Twee categorieën

De prijs voor opkomend talent werd in 2015 voor het eerst uitgereikt. Voor de twee winnaars is er naast de award en een certificaat, ook een geldbedrag voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar van € 2.500. Daarnaast kiest de jury ook twee runners-up voor wie elk naast een certificaat, €1.000 ter beschikking wordt gesteld.

Realisatie van de beLOFte is in handen van FONK magazine. Hoofdredacteur en LOF-bestuurslid Nicolette Hulsebos is onder meer ook founder van New Kids on the Block (voor jong aanstormend talent in de bureauwereld, sinds 2013) en van Coolest Dutch Brands (voor sustainable jonge merken van Nederlandse komaf, sinds 2018). FONK is daarmee sinds 2021 een logische mediapartner voor de realisatie van de BeLOFte.

Nicolette Hulsebos: ‘In een tijd waarin er steeds meer aandacht is voor inclusiviteit in de mediabranche, moet je alle kansen aangrijpen om jong talent over de volle breedte zichtbaar te maken. De beLOFte doet precies dat; zeker nu de jury aandacht heeft voor talent in de publieksmedia èn vakmedia. FONK magazine zal ook dit jaar veelvuldig over de Award en de kandidaten publiceren.’

Voor wie
Talenten die voor de beLOFte in aanmerking komen zijn jonge, talentvolle personen (max 30 jaar op moment van aanmelden) die de afgelopen twaalf maanden een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de magazine mediabranche (publiekstitels of vaktitels). Zij onderscheiden zich door de hoge kwaliteit van hun persoonlijke professionele vaardigheden en/of hun originele, creatieve en innovatieve ideeën. En het leuke is: het kunnen schrijvers, uitgevers, fotografen, vormgevers, bloggers, vloggers, marketeers of (database)techneuten zijn. Ze kunnen bij een uitgeverij werken of juist freelancer zijn. 

Aanmelden

Ken jij iemand binnen jouw organisatie die voor één van de twee Awards in aanmerking komt, of ben je zelf een talent dat wil meedingen naar de BeLOFte van het Jaar 2022? Meld je hier aan.

MELD JE NU AAN

Eerdere winnaars beLOFte

2021 Isabelle Udo (founder VideOrbit Studio en dit jaar jurylid beLOFte 2022)
2020 Arjun Chadha (founder Get Familiar Magazine – Zuurstof Media)
2019 Bret Hartman (Libelle)
2018 Onno den Hollander (Redacteur Quote – Hearst Netherlands, nu schrijver bij Eigen Werk)
2017 Emiel Brinkhuis (Winq – MediaMANsion, nu client lead GoSpooky)
2016 Pieter Zwart (Data-journalist VI en op Catenaccio.nl, nu Hoofdredactie VI)
2015 Renee Bijlsma (coördinator projectredactie Libelle, nu Dedato designers & architects).