I.M. Hans Wilbrink

Op 14 september is op 70-jarige leeftijd media-adviseur en LOF-bestuurslid Hans Wilbrink overleden. Hij startte zijn journalistieke carrière bij De Volkskrant en was lange tijd adjunct-hoofdredacteur van Nieuwe Revu. Na Nieuwe Revu werkte hij als hoofdredacteur-uitgever bij de VARAgids.

Hans was een mediaprofessional in hart en nieren. Hij was lange tijd een zeer actief bestuurslid in de brancheorganisatie (nu MMA) en was sinds 2005 tot aan zijn overlijden een gewaardeerd bestuurslid van het Lucas – Ooms Fonds.

LOF-bestuursvoorzitter Auke Visser werkte sinds november 1976 voor het eerst met hem samen. “Hij als adjunct-hoofdredacteur, ik als marketingmanager van Nieuwe Revu bij De Geïllustreerde Pers. Hans had contact met iedereen, van drukker en distributie tot en met de freelancers. Redactie en commercie waren strikt gescheiden, maar Hans had veel overleg met ons van de marketingafdeling en had al snel veel meer verstand van commerciële zaken dan menig lid van de hoofdredactie. Pas veel later kwamen wij samen in het bestuur van de brancheorganisatie (nu MMA) en het LOF, ook daar viel hij op door zijn kennis en kunde. Een fantastische man met geweldig veel kennis van zaken, humor en betrokkenheid.”

Na zijn pensionering in 2008 bleef Hans Wilbrink werken als media-adviseur, maar het journalistieke bloed kroop waar het niet gaan kon; hij verzorgde voor het vak een paar keer per week een nieuwsbrief met interessant en opvallend medianieuws.

Het LOF-bestuur zal zijn warme persoonlijkheid, interesse en vakkennis bijzonder missen.