beLOFte ’21: Isabelle Udo (founder en creative director VideOrbit)

Creatief in de overtreffende trap

De 7e beLOFte van het Jaar is 16 november 2021 in de Amsterdamse De Balie bekendgemaakt, het is AR-artist Isabelle Udo (VideOrbit). Zij ontving, naast een geldbedrag van 2.500 euro en het winnaarscertificaat, het kunstwerk “Memories of Tomorrow” uit handen van kunstenaar Atolty (AKA Rupert van Woerkom).De jury was unaniem enthousiast over Isabelle’s kwaliteiten: ‘Creatief in de overtreffende trap is de kunstenaar die met Augmented Reality letterlijk al in de toekomst is gestapt. Een veelbelovend en ondernemend talent dat internationaal furore maakt voor de allergrootste merken en staat te popelen om haar unieke talent meer in te zetten voor de magazine media. Slechts een kwestie van tijd dat ook Nederland – en de magazine mediabranche – haar ontdekt.’

Ze kwam, zag en won! Met Isabelle Udo hebben we volgens de jury een zeldzaam talent te pakken, dat al met twee benen in de toekomst staat. Ze houdt het vak een spiegel voor hoe de technologie de komende jaren de media gaat veranderen. Ze is creatief koploper in wat straks internet 3.0 is en de digitale wereld met de echte wereld verbindt. Ze is een topper in ar, augmented reality, en beroemd in het buitenland waar ze werkt voor de mooiste A-merken, met geweldige cases op haar naam voor onder meer Cosmopolitan UK, Versace, Ikea, L’Oréal en Peugeot.

Zij gaat dingen veranderen, daarvan is de jury heilig overtuigd. De mogelijkheden zijn nu al eindeloos, zeker voor magazines kan dat veel teweeg brengen. Denk aan een modeshow die je zelf bijwoont als je de QRcode van de cover van een modeglossy scant, verlichting uit een woonblad kun je op je eigen huis projecteren, bedenk het maar. ‘Technology is pushing art, art is pushing technology’, vat ze het zelf samen. Na twee kunstacademies, cum laude interactive design en film, beheerst ze zowel de techniek als de artistieke kwaliteiten om het beste werk te maken. Dat viel ook Facebook’s Mark Zuckerberg op, die haar werk in zijn presentaties gebruikt en zorgde dat zij in de top 100 van ontwerpers zit die exclusief met de metaversies mogen werken. 

Het vak waarin ze werkt is nog heel jong, en Isabelle is daarin als een komeet omhoog geschoten. Ze bezit bovendien ondernemerstalent en focus, want haar studio VideOrbit draait als een tierelier. Zoals gezegd voornamelijk in het buitenland, maar de jury hoopt vanuit de grond van haar hart dat de Nederlandse media en merken haar toegevoegde waarde ook gaan ontdekken. Dit uiterst inspirerende talent en beLOFte van het Jaar 2021, is namelijk gewoon in Amsterdam te vinden!  

 

TERUG