beLOFte ’22 Lotte Valkenburg

Winnaars van eerdere jaren

Mercur BeLOFte 2020 Arjun Chadha

De BeLOFte van 2019, Bret Hartman (Vormgever Libelle)

De BeLOFte van 2018, Onno den Hollander

Mercur BeLOFte 2017 Emiel Brinkhuis
Arjun Chadha (Get Familiar Magazine – Zuurstof Media) is de beLOFte van 2020. LOF-bestuur had echter een verrassing in petto voor de vier andere genomineerden, en besloot in het uitzonderlijk moeilijke (corona)jaar 2020 naast de Mercur BeLOFte van 2020 ze een oorkonde en een geldprijs van elk 1000 euro toe te kennen. Deze gaan naar fotograaf Eva Roefs, Floor van der Stap (Libelle), Julian VandenBussche (New Skool Media) en Iris te Voert (Vriendin).

Julian VandenBussche
(New Skool Media)

Iris te Voert
(Vriendin)

Floor van der Stap
(Libelle)

Eva Roefs
fotograaf
Mercur BeLOFte van het Jaar
In 2015 is voor het eerst een prijs toegekend aan opkomend talent: de Mercur BeLOFte van het Jaar. Voor deze prijs is een geldbedrag van €2.500 beschikbaar, te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van de winnaar.
Voor een Mercur in deze categorie komen in aanmerking jonge, talentvolle personen die in een specifiek jaar een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de magazine mediabranche door de onderscheidend hoge kwaliteit van hun persoonlijke professionele vaardigheden en/of hun originele, creatieve en innovatieve ideeën.
De Mercur-jury kiest op basis van een persoonlijke pitch de winnaar uit maximaal vijf door het LOF geselecteerde kandidaten.
In 2013 heeft het Lucas – Ooms Fonds een speciale studentenprijs uitgereikt.
(Functies tijdens prijsuitreiking)
- 2020 Arjun Chadha (Get Familiar Magazine – Zuurstof Media)
- 2019 Bret Hartman (Vormgever Libelle)
- 2018 Onno den Hollander (Redacteur Quote – Hearst Netherlands)
- 2017 Emiel Brinkhuis (Winq – MediaMANsion)
- 2016 Pieter Zwart (Data-journalist bij VI en op Catenaccio.nl)
- 2015 Renee Bijlsma (coördinator projectredactie Libelle, nu werkzaam bij Franska.nl)
LOF Studentenprijs
2013 Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg met ‘Tess’