beLOFte 2021 uitgereikt onder auspiciën van Lucas Ooms Fonds

Aanmelden beLOFte 2021 voor magazine mediatalent van start

De aanmelding voor dè prijs voor jong magazine mediatalent 2021 is van start! Dit jaar zal de Award voor de beLOFte 2021 (voorheen de Mercur beLOFte van het Jaar) worden uitgereikt onder directe auspiciën van het Lucas-Ooms Fonds (LOF), dat tot op heden alleen als promotor van deze prijs voor aanstormend magazine mediatalent optrad.

Derk Haank, namens LOF eerder al betrokken bij de uitreiking van de prijs, zegt over de beslissing om deze prijs in eigen beheer te nemen: ‘Het Lucas-Ooms Fonds hecht grote waarde aan het ondersteunen van opkomend talent in de magazine mediabranche. Ook nu is het van groot belang om talent aan te moedigen voor de magazine mediabranche te kiezen. Het juryproces en de uitreiking van de beLOFte leveren daaraan een positieve bijdrage.’

De prijs voor opkomend talent werd in 2015 voor het eerst toegekend als de Mercur beLOFte van het Jaar. Net als in de voorgaande edities is voor de winnaar van 2021, naast de Award, een geldbedrag voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar van € 2.500.

Realisatie rondom de beLOFte 2021 is in handen van de hoofredactie van FONK magazine. Hoofdredacteur en LOF-bestuurslid Nicolette Hulsebos is onder meer ook founder van New Kids on the Block (voor jong aanstormend talent in de bureauwereld, sinds 2013) en van Coolest Dutch Brands (voor sustainable jonge merken van Nederlandse komaf, sinds 2018). FONK is daarmee een logische mediapartner voor de realisatie van de beLOFte 2021.

Inclusiviteit
Nicolette Hulsebos: ‘In een tijd waarin er steeds meer aandacht is voor inclusiviteit in de mediabranche, moet je alle kansen aangrijpen om jong talent zichtbaar te maken. De beLOFte doet precies dat. FONK magazine zal de komende maanden veelvuldig over de Award en de kandidaten publiceren.’

Aanmelden beLOFte 2021

Talenten die voor de beLOFte in aanmerking komen zijn jonge, talentvolle personen die in een specifiek jaar een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de magazine mediabranche. Zij onderscheiden zich door de hoge kwaliteit van hun persoonlijke professionele vaardigheden en/of hun originele, creatieve en innovatieve ideeën.

Ben jij of ken jij zo’n talent? Aanmeldingen voor de beLOFte 2021 zijn vanaf vandaag tot en met 23 september 2021 welkom.

 

Download hier het formulier

Criteria beLOFte van het Jaar

Voor de Award beLOFte 2021 komen in aanmerking jonge talenten die zich het afgelopen jaar (oktober 2020 t/m september 2021) hebben onderscheiden door de opvallend hoge kwaliteit van hun persoonlijke professionele vaardigheden en/of hun originele, creatieve en innovatieve ideeën.
Om in aanmerking te komen voor de prijs (Award, cerificaat en 2500 euro) hoeft de persoon geen werknemer te zijn van een uitgeverij. Iedere magazine media professional (dus ook freelancers!) komt voor de beLOFte in aan merking. Aanmelding staat open voor álle relevante disciplines binnen het magazine mediavak.
De beLOFte-jury kiest op basis van een persoonlijke pitch de winnaar en de twee runners up uit 6 kandidaten die de jury in een eerste schriftelijke ronde heeft geselecteerd uit de inzendingen. Naast de winnaar worden er ook twee runners up beloond (certificaat en 1000 euro ieder).

Eerdere winnaars beLOFTE

2020 Arjun Chadha (founder Get Familiar Magazine – Zuurstof Media)
2019 Bret Hartman (Vormgever Libelle)
2018 Onno den Hollander (Redacteur Quote – Hearst Netherlands)
2017 Emiel Brinkhuis (Winq – MediaMANsion, nu client lead GoSpooky)
2016 Pieter Zwart (Data-journalist VI en op Catenaccio.nl)
2015 Renee Bijlsma (coördinator projectredactie Libelle, nu Dedato designers & architects).