De 10 nominaties beLOFte 2021 zijn bekend

De jury van de beLOFte 2021 gaat op 26 oktober aanstaande aan de slag met de cases en de live presentaties van maar liefst 10 kandidaten voor beLOFte ’21, dé prijs voor jonge supertalenten in de magazine-mediabranche.  De tien nominaties van 2021 (in alfabetische volgorde) zijn:

Amarens Eggeraat (redacteur VICE)
Isabelle Udo (founder en creative director VideoOrbit)
Kevin van Huët (editor/redacteur National Geographic)
Mariëlle Wisse (redacteur Telegraaf-Vrouw)
Marsha van Bodegraven (senior e-commerce marketeer New Skool Media)
Merel Meijer (grafisch vormgever)
Nina Verberne (coördinator Libelle online)
Sakir Kader (fotograaf/DOP/regisseur)
Soraya Hadjar (editor at large Complex NL)
Victor Pak (redacteur EW)

Dit jaar zal de Award voor de beLOFte van het Jaar 2021 (voorheen de Mercur BeLOFte van het Jaar) voor de zevende keer worden uitgereikt onder directe auspiciën van 
het Lucas-Ooms Fonds (LOF), dat hiervoor alleen als promotor van deze prijs voor aanstormend magazine mediatalent optrad.

Op 16 november wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de beLOFte 2021 bekendgemaakt. Net als in de voorgaande edities is voor de winnaar naast een unieke award, een geldbedrag beschikbaar van € 2.500 en ontvangen twee runners-up een certificaat en ieder een geldbedrag van €1.000,-

 

Criteria beLOFte van het Jaar

Voor de Award beLOFte 2021 komen in aanmerking jonge talenten die zich het afgelopen jaar (oktober 2020 t/m september 2021) hebben onderscheiden door de opvallend hoge kwaliteit van hun persoonlijke professionele vaardigheden en/of hun originele, creatieve en innovatieve ideeën.
Om in aanmerking te komen voor de prijs (Award, cerificaat en 2500 euro) hoeft de persoon geen werknemer te zijn van een uitgeverij. Iedere magazine media professional (dus ook freelancers!) komt voor de beLOFte in aan merking. Aanmelding staat open voor álle relevante disciplines binnen het magazine mediavak.
De beLOFte-jury kiest op basis van een persoonlijke pitch de winnaar en de twee runners up uit 6 kandidaten die de jury in een eerste schriftelijke ronde heeft geselecteerd uit de inzendingen. Naast de winnaar worden er ook twee runners up beloond (certificaat en 1000 euro ieder).

Eerdere winnaars beLOFTE

2020 Arjun Chadha (founder Get Familiar Magazine – Zuurstof Media)
2019 Bret Hartman (Vormgever Libelle)
2018 Onno den Hollander (Redacteur Quote – Hearst Netherlands)
2017 Emiel Brinkhuis (Winq – MediaMANsion, nu client lead GoSpooky)
2016 Pieter Zwart (Data-journalist VI en op Catenaccio.nl)
2015 Renee Bijlsma (coördinator projectredactie Libelle, nu Dedato designers & architects).