2014 – vt wonen

vt wonen laat Nederland mooier wonen

In een halve eeuw is vtwonen uitgegroeid tot woonautoriteit: smaakmaker én stijlmeester ineen. Binnen een ijzersterk crossmediaal concept fungeert het veelzijdige wwonmagazine nog altijd als herkenbaar uithangbord. De jury was unaniem: vtwonen komt de Mercur d’Or/Lof-Prijs voor Magazines toe.

De jury spreekt haar bewondering uit voor deze consistente kwaliteit en de manier waarop vtwonen organisch is meegegroeid met deze tijd: de jubilaris presenteert het fenomeen woonplezier – in al zijn stijlvormen – op de platformen die daarbij passen. Naast magazine, website en evenementen is er nu ook een tv-programma bij SBS6. Hoewel de woonmarkt de laatste jaren zwaar is getroffen, is vtwonen buiten de gevarenzone gebleven, dankzij een mooie mix aan inhoud en succesvolle extensies. Op vtwonen.nl zijn sinds september ruim 20.000 woonproducten te vinden. Van inspiratie tot bestellen, met één muisklik in huis. Handig. Past precies bij wat het merk wil -en kan – zijn. Woonautoriteit.

Sober en sereen of lekker luxe? Alles kan! Van doe-het-zelf-magazine naar veelzijdig woonplezier. In dit jubileumjaar werd het vtwonen nieuwbouwhuis ontworpen én gerealiseerd. Ook het gasthoofdredacteurschap van topontwerper Piet Hein Eek – met vier covers – past in dat beeld. In ‘in het huis’ en ‘de winkel’ op de Woonbeurs in Amsterdam komen kennis en kracht van vtwonen optimaal tot hun recht. Hier ontmoeten makers, merken en lezers elkaar.

Als woonmerk met een eigen label heeft vtwonen een complete wereld aan woonproducten (ruim 750) verzameld. De catalogus (oplage: 300.000 stuks!) is onderdeel van een overkoepelend communicatieplan. De online versie met click-and-buyfunctie is een regelrechte succesnummer. Op de advertentiemarkt waardeerden de B2B-partners de focus op de vier subdomeinen: trend, landelijk authentiek, design en duurzaam/groen met nieuwe verdienmodellen en de toevoeging van een eigen tv-programma. Zo blijven de uitvinders van de merkextensies zichzelf voortdurend vernieuwen. Voor verhuizing of verbouwing fungeert vtwonen als vertrouwde gids. Als vtwonen iets adviseert, weet je dat het goed zit. Voor wie zo’n sterke positie kan opbouwen, behouden en crossmediaal verzilveren, is deze oeuvreprijs een welverdiende bekroning. 50 jaar oud? Een halve eeuw jong!

TERUG